Поредното 68-мо издание на международната колоездачна обиколка на България, ще стартира на 30 юни и ще включва 6 етапа.

Тази година надпреварата е от категория 2,2 и ще започне с индивидуално бягане по часовник – 1 километров пролог около столичния храм паметник Александър Невски. Официалният старт на съзтезанието в което ще участват 150 колоездачи от 25 отбора и е с награден фонд от 15 000 евро, ще бъде даден на 1 юли с дебютния етап от София до Пловдив с дължина от 178 км. На следващият ден е втория етап 113 км от Пловдив до Троян, където колоездачите ще трябва да преодолеят височината от първа категория – Беклемето.

На 3 юли участниците ще изминат разстоянието от 180 км от Троян до Сливен, а на 4 юли е най-късия етап 108 км от Сливен до Бургас. В последният 5 етап, който е най-дълъг – 188 км от Карнобат до Габрово участниците, ще трябва да се справят с друга емблематична височина Шипка, където ще се реши и битката за първото място.

Генералната репетиция за участниците в обиколката, ще бъде традиционното съзтезание за купа Долчини, което ще се проведе в района на Разлог, Банско и Белица. Всички етапи от най-престижната колоездачна надпревара у нас, ще може да наблюдавате на живо единствено в ефира на националния спортен канал Б1Б.