България ще спори за 5-7 място на Европейското

Юношеският ни национален отбор до 19 г ще играе за разпределение на местата от 5-о до 7-о на М19 ЕHF Championship, което се провежда в ДКС във Варна. Възпитаниците на селекционера Виктор Симеонов започнаха със загуба 18-33 (10-18) от силния състав на Чехия, а след това допуснаха поражение и с 25-40 (14-18) от тима на Фарьорските острови.

Така като трети отбор от група А националите ни ще срещнат в събота, 21 август, от 15.00 часа – четвъртия от група Б, където ситуацията е много заплетена. Единственото сигурно е, че това няма да бъде фаворита Беларус. Останалите три състава тук Финландия, Словакия и Литва, са сред потенциалните ни бъдещи противници.

Финалните срещи са в неделя, когато е и награждаването на призьорите. По инициатива на EHF след всеки двубой – най-добрите играчи от двата отбора, получават предметни награди от европейската централа и от президента на БФ хандбал Росен Добрев. Сериозно присъствие имаме и сред реферите на еврошампионата, където ни представя най-добрата ни съдийска двойка Георги Дойчинов и Юлиян Горецов, а при делегатите наш представител е Делян Генчев.

Всички срещи от Европейското първенство по хандбал за юноши до 19 г може да наблюдавате на живо единствено в ефира на националния спортен канал B1B BOX.