Спортно техническото ръководство на волейболен клуб Варна ДКС даде пресконференция на която разкри повече подробности за целите и амбициите на отбора през новия сезон в женската волейболна Демакс лига. Директорът на ДКС Минко Христов заяви, че отборът е готов да атакува призовите места и ще се бори за медал в шампионата. Домакинските срещи ще се провеждат в зала Младост, която ще разполага с 300 седящи места.

Председател на клуба е Кирил Коцев, спортен директор добре познатият – Драган Нешич, a PR Радина Филипова. Старши треньор на варненки ще бъде доказаният роден специалист Стоян Гунчев – участвал на две световни и три европейски първенства с различни национални гарнитури. Наставникът сподели, че подготовката върви по план и е доволен от селекцията, която включва 6 нови попълнения и няколко по опитни и млади съзтезателки. Според него конкуренцията тази година ще бъде още по голяма и освен фаворитът Марица още 4-5 тима ще си оспорват призовите места. Капитанката на отбора Бояна Андреева допълни, че настроението в съблекалнята е отлично и се усеща колективния дух, което е гаранция за успех.

Срещите на ВК Варна ДКС ще бъдат предавани на живо по националния спортен канал b1b.box. Продуцентът на телевизията Йордан Петков и медийният партньор Bulsatcom заявиха, че основната идея на медията е подпомагането на българският спорт и допълни, че женския волейбол ще бъде приоритет за този сезон, като ще се излъчват по 2 срещи от всеки кръг.